Sari la conținut

United Way

Îți place să alergi? Dă o notă caritabilă pasiunii tale!

Fondurile strânse vor fi direcționate către proiectul nostru de educație și integrare socio-economică „Innomate – Inovație pentru viitor”!

Despre „Innomate – Inovație pentru viitor”, cauza United Way România:

Nu este un secret faptul că educația formală din România are dificultăți în a ține pasul cu vremurile și nevoile elevilor din clasele terminale. Dacă părinții au posibilitatea să le ofere noi contexte de învățare, aceștia reușesc să fie competitivi pe piața muncii. Dacă însă tânărul vine dintr-un mediu dezavantajat, pierde șansa de a-și găsi un serviciu care să îl ajute să se rupă din contextul în care a crescut.

Piața actuală a muncii indică o nevoie tot mai mare de abilități și competențe pe care elevii nu le deprind în școală, precum relaționare și comunicare, spirit de inițiativă, planificare, gândire strategică, rezolvare de probleme, creativitate.

Pornind de la această realitate, United Way România desfășoară programul InnoMate – Inovație pentru viitor care se adresează tinerilor din anii terminali de liceu, aflați în dezavantaj socio-economic, în situație de vulnerabilitate socială sau cu dificultăți școlare.

· Programul utilizează o curriculă inovativă, InnoKit, creată de United Way, care urmărește să dezvolte în elevi abilități practice și competențe esențiale pentru piața muncii.

· Cadrele didactice, înainte de a începe lucrul cu elevii din proiect, beneficiază de cursuri de specializare în consiliere vocațională și în utilizarea curriculei InnoKit, ceea ce asigură o abordare profesională și eficientă a programului.

· Elevii primesc sprijin individualizat pentru a-și identifica interesele, talentele și aptitudinile, astfel încât să-și poată alege cariera potrivită. În plus, participă la activități de explorare a lumii antreprenoriatului, de creștere a spiritului de inițiativă, creativității și gândirii strategice.

Toate acestea pentru a cultiva în elevi noi abilități, care să le mărească șansele la un loc de muncă și, deci, să-i sprijine în a-și depăși condiția.  

Alătură-te echipei de alergători United Way și haide să oferim tinerilor dezavantajați noi orizonturi!

Cum te poți implica?

Dacă te-ai hotărât să susții cauza noastră, dă-ne un semn. Îți vom ura Bun venit în echipă! și vei primi toate informațiile necesare.

Persoana de contact: Roxana Dui, roxana.dui@unitedway.ro

Spune și celor din jur despre echipa United Way Running!

Numai împreună putem face o schimbare!

Despre United Way:

Fiecare om are dreptul la o viață decentă: acces la educație pentru a obține un loc de muncă, o stare de sănătate cat mai bună și venituri suficiente pentru a-și susține familia. De aceea, United Way România dezvoltă și susține programe de educație, integrare socio-economică și sănătate – pilonii unei comunități prospere:

Acces la EDUCAȚIE de calitate

· copiii din familii sărace primesc ajutorul necesar pentru a merge la școală sau grădiniță

· părinții participă la cursuri de educație parentală și consiliere psiho-socială

· profesorii își îmbunătățesc metodele de lucru cu copiii vulnerabili

Acces pe piața muncii, pentru un VENIT stabil

· tinerii și adulții defavorizați – fără adăpost, mame singure, persoane cu dizabilități, vârstnici – sunt sprijiniți pentru a se integra social și profesional

Servicii de SĂNĂTATE

·pacienții vârstnici care suferă de boli cronice, cu venituri mici, care nu se pot deplasa, primesc îngrijire la domiciliu (servicii sociale și de sănătate)

·copiii, tinerii și adulții care provin din familii vulnerabile au acces la servicii psiho-socio-medicale

Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care fiecare comunitate să fie puternică, să aibă locuri de muncă ce asigură un venit decent și stabil, școli bune și un mediu sănătos. În întreaga lume, implicăm oameni și organizații în soluții inovatoare care transformă această viziune în realitate.

Pentru a afla mai multe despre noi și programele pe care le susținem, accesați  www.unitedway.ro sau pagina de Facebook United Way Romania.

re -->
ro_RO