Sari la conținut

Special Olympics Romania

Special Olympics Romania

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Organizația contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialulşicalităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. 

Persoanele cu dizabilități reprezintă cea mai mare minoritate din lume în acest moment.

În mișcarea Special Olympics nu  lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine.  Ne amintim de fiecare dată și îi convingem și pe ceilalți că :

 • Suntem o mișcare internațională cu o experiență de peste 40 de ani;

 • Nu încurajăm participarea conjuncturală, ci oferim un mod de viață;

 • Este vorba despre noi toți, nu doar despre ei;

 • Nu ne propunem doar să furnizăm servicii unui anumit grup de persoane, ci dorim să schimbăm societatea în care trăim și să demonstrăm că schimbarea este posibilă prin eforturile fiecăruia dintre noi. Special Olympics facilitează experiențe complexe care produc transformări structurale, nu numai asupra sportivilor, ci și asupra celor care se implică în activitățile noastre 

Special Olympics România înseamnă:

 • Peste 27.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale din toată țara;

 • Peste 500  de antrenori și voluntari;

 • Peste 000 de elevi și profesori din școli de masă implicați în programul « Participă! »

 • 12 discipline sportive;

 • Peste 125 de școli speciale și ONG-uri din întreaga țară;

 • 100 de evenimente sportive organizate anual;

 • 50 de testări medicale.

În fiecare an, organizăm competiții sportive în toată țara, la 12 discipline sportive, printre care gimnastică, înot, tenis de masă, fotbal, etc. De asemenea, sportivii noștri participă la evenimente sportive de masa.

An de an, organizăm cea mai mare competiție sportivă din România pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, Jocurile Naționale Special Olympics. Această competiție are loc, de fiecare dată, în alt oraș din România, reunind peste 600 de sportivi, antrenori și voluntari.

Prima ediție a Jocurilor a fost organizată în 2004 la București, după care au urmat orașe precum Constanța, Alba Iulia, Buzău, Satu Mare etc. Jocurile Naționale Special Olympics Romania înseamnă delegații de sportivi din toate județele tarii, antrenori, părinți si voluntari care împreuna contribuie la reintegrarea sociala a persoanelor cu dizabilități intelectuale!

Toate serviciile oferite sportivilor în cadrul acestor jocuri (cazare, masa, desfășurarea concursurilor pe mai multe zile, echipamentul necesar, etc.) sunt gratuite.

CONTACT

Fundatia Special Olympics din Romania
Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 7, Corp Z, Etaj 2, Sector 6, Bucuresti
Tel/Fax. +40 (0)21 318 59 66
Email: 
alina.coman@specialolympics.ro
Website: 
www.specialolympics.ro
Facebook: 
https://www.facebook.com/specialolympicsromania

Aleargă pentru Special Olympics România și donează pentru a schimba o viață prin sport!

1 (1) 2 (2) 3 (1) 4 (1) 5 (1)

re -->
ro_RO