Sari la conținut

Ajungem Mari

Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld susține pe termen lung copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate pentru a AJUNGE MARI, adulți responsabili și independenți. Cu ajutorul unei echipe mari de voluntari, incercam sa reducem trauma provocata de abandonul si separarea de familie si sa le transmitem acestor copii nu doar cunostinte, ci si valori morale pentru o viata sanatoasa se demna. 

 
Lucrăm cu peste 2200 de copii și tineri de 3-20 de ani din centre de plasament, centre de zi, apartamente de tip familial sau din sistemul de asistență maternală, în parteneriat cu instituțiile de stat (DGASPC – Direcţiile de Protecţie a Copilului) și centre private din Bucureşti şi 24 de judeţe. Le oferim ajutor, educatie si suport cu ajutorul echipei noastre de aprox. 1600 de voluntari, implicati in mai multe proiecte precum: sedinte de pregatire si recuperare scolara, vizite de orientare profesionala in companii, consiliere vocationala, iesiri recreative si educative, excursii si tabere de dezvoltare personala, educatie financiara si antreprenoriala, educatie pentru sanatate si sexuala, educatie informatica, terapie. 
 
Pentru a raspunde nevoilor specifice ale acestor copii, vrem sa-i ajutam si mai mult oferind sesiuni de terapie (logopedie, consiliere psihologica si psihoterapie, sand-play, terapie prin joc) pentru cei mai vulnerabili dintre copiii si tinerii institutionalizati cu care lucram. 
 
Prin aceste sedinte de terapie ne propunem sa le oferim copiilor șansa de a-si imbunatati abilitatile de comunicare, de a învăța să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine.
 
Costul pentru o sedinta de terapie pentru un copil este de 100 de lei. Cu 400 de lei acoperim costul pentru o luna de tarapie pentru un copil. 
 
Aceasta suma se poate obtine de orice alergator – fundraiser care isi invita prietenii si familia sa-l sustina prin donatii. 
 
Toate proiectele Ajungem MARI se concentreaza pe dezvoltarea personala a copiilor institutionalizati – cresterea stimei de sine, formarea abilitatilor de lucru in echipa si de comunicare. Folosim metode educative interactive pentru a le oferi experiente memorabile, incurajari, motivare si indrumare.
 
  • „Da-ti pasiunea mai departe” – principalul proiect prin care voluntarii sustin sedinte de pregatire si recuperare scolara in domeniile la care se pricep (matematica, limba romana, limba engleza etc.) precum si ateliere creative (fotografie, muzica, dans, arte plastice, teatru etc.)
  • „Explorator pentru o zi” –  prin acest proiect le oferim copiilor și tinerilor șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi in cadrul iesirilor organizate la film, la muzee, în diferite spații de joacă, la teatru, în parcuri, la escape room, laser tag, la diferite festivaluri și evenimente etc.
  • „Prinde forma!” –  prin acest proiect îi sprijinim pe copiii și ținerii din centre să se cunoască mai bine și să își dezvolte abilitățile prin cursuri vocaționale în afara centrelor organizate de parteneri sau de voluntari, ateliere și workshop-uri de dezvoltare personală, cursuri tematice, logopedie.
  • „Indrazneste sa visezi!” –  primii pasi in managementul si orientarea in cariera, prin vizite interative si motivationale in diverse companii, fabrici sau locuri de munca si prin consiliere vocationala. 
  • Vacanta (te face) MARE!” – tabere de dezvoltare personala la munte sau la mare cu jocuri de echipa, de creativitate, de miscare si jocuri de rol. 
Multumim mult pentru sprijinul tau!
re -->
ro_RO