Sari la conținut

World Vision Romania

Despre Fundatia World Vision Romania

Fundatia World Vision este prezenta in Romania de peste 27 ani,  iar toată atenţia noastră se îndreptă spre copiii săraci din mediul rural.

Le oferim acestora şanse egale la un viitor mai bun prin programe de educaţie, sănătate, intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare comunitară şi advocacy.

Suntem prezenţi la nivel mondial de 65 de ani în aproape 100 de ţări. În Romania am început activitatea în 1990 iar de atunci am desfăşurat peste 250 de proiecte  pentru mai mult de 500.000 de copii şi adulţi din 400 de comunităţi.

Anual avem un impact direct asupra a 20.000 de copii din mediul rural,  iar în prezent suntem in peste 408 de comunităţi rurale cu peste 50 de proiecte active. Desfăşuram proiecte de dezvoltare comunitară în judetele Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iasi, Vaslui, Vâlcea.

Găsești mai multe informații despre proiectele noastre pe site și pe pagina de facebook:

 

https://www.worldvision.ro/

https://www.facebook.com/WorldVisionRomania/?fref=ts

 

Despre cauza susţinută – programul  “Vreau în clasa a noua”

 

19% dintre elevii din Romania sunt nevoiți să abandoneze școala, de multe ori din cauza problemelor legate de sărăcie și de familie.

Acești copii sunt condamnați să trăiască fără educație și fără perspectiva unui loc de muncă stabil, ducand la creșterea numărului șomerilor, precum și a numărului de persoane asistate social.

1 din 4 copii nu isi permit sa mearga la liceu din cauza saraciei.

Împreună, putem să-i ajutăm să mearga la liceu, oferindu-le o bursa lunară de 250 lei. Astfel, în funcție de nevoile fiecăruia, putem să-i ajutam să acopere diverse cheltuieli, cum ar fi transportul, rechizite, pantofi, îmbrăcăminte sau cazare la căminele școlare. De asemenea, ii sprijinim să se adapteze mai bine la activitățile școlare și sa isi creasca performanța școlară organizand activități extracurriculare lunare special pentru ei.

Din 2008 şi până în prezent, programul „Vreau în clasa a noua” a însemnat rezultate foarte bune: 80% rata de promovabilitate la bacalaureat în 2016, fata de 24.4% rata medie de promovabilitate in mediul rural. Potentialul acestor copii se vede si in faptul ca 210 elevi care au devenit studenţi la facultăţi precum Matematică, Construcții de Mașini, Marketing, Arte Plastice, Geografie si Drept.

 

În prezent, programul se desfăşoară pentru un numar record de 353 de elevi din mediul rural, din judeţele Iaşi, Vaslui, Dolj, Vâlcea, Cluj şi Ialomiţa, cu spriijinul donatorilor.

Ajută un copil din mediul rural să meargă la liceu!

Găsești mai multe informații despre proiectul Vreau în clasa a noua  pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/vreauinclasaanoua/?fref=ts

 

re -->
ro_RO