Restrictionarea traficului rutier in Bucuresti, duminica 3 aprilie cu ocazia UNIQA Asigurari Bucharest 10K & FAMILY RUN

  • 1
  • martie 28, 2016

Bucharest Running Club, organizatorul Uniqa Asigurari Bucharest 10K & FAMILY RUN anunta restrictionarea traficului rutier în centrul capitalei, in ziua de duminica 3 aprilie, în prima parte a zilei, pe perioada desfasurarii competitiilor de alergare.

Toate competitiile au startul si sosirea în Piata Constitutiei. Acolo vor avea loc activitati sportive si distractive pentru petrecerea timpului în familie, pe toata durata zilei.

Traseul destinat curselor competitive – 10 k individual, stafeta 2 persoane x 5k – va fi restrictionat traficului auto, duminica 3 aprilie, între orele 07.00 – 12.00, pe urmatoarele artere: bd. Libertatii, bd. Unirii, bd. Burebista pana la intersectia cu Calea Dudesti, bd. Decebal pana la intersectia cu str. Dristor.

Traseul destinat Crosului Familiilor (Family Run) si Crosului Adolescentilor (Teens’ Race) va fi restrictionat traficului auto între orele 10.30 – 13.00, pe urmatoarele artere: bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie pana la intersectia cu str. Izvor, str. Izvor (doar pe sensul catre Natiunile Unite), bd. Natiunile Unite (pana la intersectia cu bd. Libertatii), bd. Libertatii.

Bulevardele din jurul Pietei Constitutiei vor ramane restrictionate traficului rutier pana la ora 15.00 pentru desfasurarea Curselor Copiilor si Parintilor (Kids and Parents Race) si anume: bd. Libertatii între Piata Francofoniei si intersectia cu bd. Natiunile Unite, bd. Unirii între Piata Constitutiei si intersectia cu Regina Maria.

În intervalele orare mai sus mentionate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Hartile traseelor competitiei: click aici.

map_2-1000x500

map_1-1000x500

Bucharest Running Club organizeaza acest eveniment în parteneriat cu Federatia Romana de Atletism, Primaria Capitalei, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul scolar, alaturi de companii sponsor si parteneri media. Fondurile adunate de alergatori sunt donate celor 8 cauze asociate ale evenimentului.

DESPRE BUCHAREST RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest Running Club este organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala si sport de masa din Romania. Începand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus în circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se celorlalte capitale europene care gazduiesc anual astfel de competitii. In 2016, pe langa Uniqa Asigurari 10K& Family Run au loc editia a cincea a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON în 14-15 mai cat si editia a noua a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON in 3-4 octombrie. La fiecare dintre ele participa peste 12.000 de alergatori din peste 50 de tari. Ele sunt acreditate si înscrise în calendarul international al AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semi-maratoanelor). ABRC a dezvoltat în Romania modelul asocierii competitiilor de alergare si sport de masa cu o cauza sociala, umanitara sau ecologica iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea aduna fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educationale, ecologice prezentate.

BRC a fost primul ONG care a demarat o platforma de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaboreaza cu peste 1.000 voluntari activi care se implica în proiecte si evenimente sportive.

BRC organizeaza competitii proprii dar si evenimente de sport de masa pentru companii si ONG-uri. De la înfiintare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, miscare în aer liber, sport de masa, voluntariat, educatie, comunicare, dezvoltare comunitara.

Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.
FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; #RunInBucharest