REGULAMENT Bucharest Family & 10K 2021

Editia a 6- a a Bucharest Family & 10k (Evenimentul si toate cursele asociate) este organizata pe data de 29 Mai 2021 de catre ASOCIATIA BUCHAREST RUNNING CLUB (Organizatorul) in parteneriat cu FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM, PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI SI PROEDUS. Organizatorul poate fi contactat in scris la adresa: Bucuresti, Bld. Mărăști, nr.10, sector 1,info@abrc.ro. 

Noutati si informatii suplimentare despre Eveniment pot fi regasite pe site-ul dedicat, www.bucuresti10km.ro. Informatii despre Organizator si alte evenimente organizate gasiti pe: www.abrc.ro, www.voluntarinsport.ro, https://www.facebook.com/Bucharest10km 

Prin completarea formularului pus la dispozitie de catre Organizator, prin participarea la Eveniment si la oricare dintre cursele asociate va exprimati acordul explicit si neconditionat de a respecta termenii prezentului Regulament si orice instructiuni/recomandari ale Organizatorului si ale Oficialilor Evenimentului. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana in prima zi a Evenimentului, cu conditia informarii participantilor pe site-ul Evenimentului. Prezentul Regulament se completeaza pentru toate cursele (atat cele la care participa sportivii legitimati si sportivii de elita, cursele necompetitive) cu regulamentele Asociatiei Internationale a Federatiilor de Atletism (IAAF), si cu cele ale Tribunalului Disciplinar al IAAF (IAAF Disciplinary Tribunal Rules) in masura in care acestea nu contravin prevederilor acestui Regulament. Ori de cate ori regulile speciale mentionate mai sus nu se pot aplica, se va aplica Legea Romana.

 Curse organizate: 

– curse pentru adulti: individual 10k, stafeta 2 x 5km , cursa familiilor 

– curse pentru copii si adolescenti: cursa bebelusilor, cursa adolescentilor 

Temperatura medie a sezonului:

 – Temperatura minima: 10 C° 

– Temperatura maxima: 20 C° 

– Temperatura probabila: 18 C°

Pentru a participa la cursele de 10 k si Stafeta din cadrul evenimentului BUCHAREST FAMILY & 10K si pentru a primi kitul de concurs fiecare alergator trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

 1) sa aiba cel putin 18 ani impliniti in ziua cursei;

 2) sa plateasca taxa de inscriere; 

3) sa prezinte un act de identitate pentru verificare; 

4) sa isi asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau paguba suferite in timpul competiției

5) sa isi asume responsabilitatea ca au capacitatea fizica si ca au un aviz medical pentru a participa la cursa la care s-au inscris. Organizatorul isi declina orice responsabilitate cu privire la orice problema medicala aparuta in timpul sau ulterior Evenimentului; 

6) nu este inscris si la alta cursa competitiva (cronometrata) din cadrul evenimentului BUCHAREST FAMILY & 10K . 

Participarea la BUCHAREST FAMILY & 10K este strict personala. Este interzisa vanzarea, transferul sau oferirea pentru schimb a inscirerii la Eveniment. De asemenea, nu este permisa purtarea numarului de concurs de catre o alta persoana decat alergatorul caruia i-a fost alocat. Orice incalcare a acestei conditii va fi sanctionata cu descalificarea alergatorului iar organizatorul isi rezerva dreptul de a exclude persoana in cauza de la participarea la evenimente ulterioare. 

Alergatorul care cedeaza numarul de inregistrare unui tert este singurul responsabil in eventualitatea producerii unui accident/incident produs/cauzat de catre sau care implica tertul in timpul Evenimentului. 

Tertul nu va putea invoca neaplicarea prezentului Regulament ca urmare a participarii sale la Eveniment. Organizatorul isi declina orice responsabilitate pentru orice consecinte si/sau fapte si/sau prejudicii suferite de catre tert. 

O persoană poate participa la mai multe curse (o cursă competitivă și una necompetitivă, sau două curse necompetitive). Dacă va exista situația în care alergătorul va ajunge printre primele poziții și la cursa competitivă și la cea necompetitivă, acesta primește doar premiul de la cursa competitivă, urmând să se schimbe clasamentul de la cursa necompetitivă, iar dacă există situația în care un alergător participă la adolescenți și familii și câștigă, va primi premiul cel mai mare. 

Conditiile particulare legate de participare/inscriere sunt prevazute in sectiunea “REGULI SPECIALE CURSA”, pe pagina fiecarei curse (meniul INFO PARTICIPANTI), pe care va recomandam sa le consultati. De asemenea, va recomandam sa consultati si pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/Bucharest10km

Sport Expo este o expozitie de produse specifice alergarii, sportului, nutritiei, petrecerii timpului liber la care vor fi prezente si ONG-uri si cauze sociale promovate de catre BRC. Pentru ridicarea kiturilor de concurs alergatorii inscrisi vor prezenta urmatoarele documente: 

1. Scrisoarea de confirmare a inscrierii – tiparita si semnata – numai dacă nu au semnat electronic. Aceasta este personalizata, se descarca de pe site si contine si declaratia de participare pe proprie raspundere. 

2. Document de identitate (organizatorii il verifica si il inapoiaza imediat posesorului). Fiecare alergator primeste un numar de concurs (BIB) pe baza celui mai bun timp personal obtinut in ultimul an pe distanta la care s-a inscris.

Inscrierea la cursele din cadrul Evenimentului se poate face online (inclusiv persoanele cu dizabilitati), prin completarea formularului pus la dispozitie de catre Organizator pe site-ul www.bucuresti10km.ro. 

a) Plata online prin card de credit/debit (Transfer bancar/ordin de plata – OP) este recomandata si poate fi realizata urmand acesti pasi: 

pasul 1. completati formularul de inscriere online; 

pasul 2. platiti prin OP;

 pasul 3. asteptati e-mailul de confirmare a platii;

 pasul 4. dupa finalizarea platii, validam si confirmam inscrierea dumneavoastra.

Companiile/organizatiile/persoanele juridice care doresc sa plateasca printr-un singur OP si sa primeasca o singura factura pentru taxele tuturor persoanelor pentru care plateste compania, vor urma pasii urmatori: 

1. Inscriere – fiecare alergator se inscrie individual online; 

2. Solicitare factura – administratorul grupului trimite lista celor inscrisi (nume, prenume, cursa) si datele de facturare la invoice@abrc.ro; 

3. Factura este emisa in 72h de la solicitare si trimisa inapoi prin e-mail administratorului grupului;

 4. Plata – organizatia plateste prin OP (plata nu se va face înaintea emiterii facturii); 

5. Validare – inscrierile incluse in lista primita sunt validate si confirmate dupa ce plata este finalizata;

 6. Companiile pot face înscrieri până pe data de 13 Mai 2021, pentru a se putea finaliza procesul și validarea până pe data de 20 Mai 2021. 

Coordonate bancare pentru plata:

 Asociatia Clubul Sportiv Bucharest RUNNING CLUB 

Adresa: Bucuresti, Bulevardul Mărăști nr,10 CUI/CIF: 21585951

 Banca: Raiffeisen Bank – Bucuresti – Ag. Dorobanti

IBAN RON: RO91 RZBR 0000 0600 1730 8502

IBAN EUR: RO37 RZBR 0000 0600 1730 8504 

IBAN USD: RO96 RZBR 0000 0600 1730 8509 

SWIFT: RZBRROBU 

BIC: RZBR 

Detalii de plata: “B10K2021 – CURSA_NUME” 

ATENTIE! Inscrierea este valida si finala doar dupa ce plata este finalizata si confirmata de catre organizator, respectiv atunci cand inscrierea apare ca valida online in lista alergatorilor. Inscrierea este anulata si stearsa automat daca plata nu este finalizata dupa 5 zile lucratoare de la momentul inscrierii. Alergatorii pot verifica online situatia inscrierii in lista alergatorilor. 

b) Plata la Sport Expo poate fi realizata de catre alergatorii care nu au finalizat inscrierea online. 

Acestia se pot inscrie la Sport Expo, in limita numerelor de concurs disponibile, cu respectarea urmatoarelor conditii: 

1. Se face plata doar in numerar; 

2. Se completeaza si semneaza declaratia pe proprie raspundere; 

3. Organizatorul verifica documentul de identitate; 

4. Se ridica numarul si kitul de concurs. 

ATENTIE! 

In ziua competitiei NU se fac inscrieri la cursele destinate adultilor.

 Taxa achitata include suma ce va fi donata ONG-urilor partenere. In formularul de inscriere fiecare alergator poate alege o cauza pe care o sustine. Toate inregistrarile sunt ferme si definitive. Taxele de participare achitate nu vor fi restituite in nici o circumstanta cu exceptia cazului in care o astfel de situatie este prevazuta expres in Regulament.

Langa zona Sport Expo va fi instalat un cort in care alergatorii isi pot schimba echipamentul inainte si dupa cursa. Impreuna cu numarul de concurs fiecare alergator primeste saculetul pentru haine si un sticker care va indica numarul de concurs; sticker-ul trebuie lipit pe saculetul pentru haine inainte de a fi depus la garderoba. Saculetul pentru haine poate fi depus in cortul cu garderoba inainte de start si poate fi ridicat dupa terminarea cursei, pe baza numarului de concurs. Vor fi acceptati numai saculetii care au sticker ce corespunde cu numarul de concurs al alergatorului. 

NOTA: In cortul vestiar, au prioritate participantii de la cursele Stafeta si Cursa Individuala 10 km.

 Cortul vestiar este pazit de colaboratori ai Asociatiei Bucharest RUNNING CLUB si ONG-urilor partenere insa nu este recomandat sa fie depozitate obiecte de valoare. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

Persoanele adulte cu dizabilitati pot participa doar in cadrul probelor necompetitive ( Cursa Familiilor si Cursa Adolescentilor). Sunt luati in considerare sportivii care se deplaseaza in fotolii rulante si care se autopropulseaza. Persoanele adulte cu dizabilitati motorii si care participa la una dintre probele necompetitive ale evenimentului, in fotolii rulante impinse de un tert, mergand cu carje sau alte categorii diferite de cea descrisa mai sus, pot participa la eveniment,dar NU sunt inclusi in clasamente. Aceste persoane vor lua startul o data cu categoria “fotolii rulante”. 

Toate persoanele mentionate la acest capitol pot beneficia de gratuitate la inscriere daca prezinta o adeverinta medicala, in vederea dovedirii gradului de handicap.

Persoanele adulte cu venituri mici pot participa la oricare dintre probele evenimentului si beneficiaza de gratuitate la inscriere doar prin prezentarea unei adeverinte de venit net pe ultimele 3 luni (vor primi gratuitate doar cei care au un venit sub limita a 1.000 ron net ). Aceste persoane vor intra in clasamentul general al competitiei. PUNCTE

Conform regulamentului IAAF/AIMS, va fi amplasat cate un punct de hidratare la fiecare 5 km, deci la aproximativ Km 5/Sosire. 

Participantii sunt rugati sa arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie. Nu sunt permise recipiente de sticla sau metalice pe parcursul desfasurarii cursei. 

WC-urile sunt amplasate in zona de Start / Sosire si in zona apropiata fiecarui punct de hidratare.

Serviciul de cronometrare va fi asigurat pentru Cursa Individuala 10 k si Stafeta de catre o companie specializata. Sistemul inregistreaza fiecare trecere a cipului electronic, al fiecarui alergator, peste covoarele electronice (puncte de control) si calculeaza timpul fiecarui alergator. Punctele de control sunt amplasate la linia de start/sosire si de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate, in cooperare cu Federatia Romana de Atletism. 

ATENTIE! 

● Alergatorii trebuie sa treaca prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participa. Alergatorii care nu calca pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi inregistrati de sistemul de cronometrare si vor fi descalificati automat.

 ● Este responsabilitatea alergatorului sa poarte numarul de concurs pe tricou pe partea din fata, iar cipul electronic montat conform instructiunilor de pe ambalaj. Va fi descalificat automat orice alergator care nu poarta numarul de concurs pe tricou, poarta alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului sau care nu poarta cipul de concurs pe toata distanta cursei, pe pozitia indicata in instructiuni. In ziua competitiei nu va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului sau a cipului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

Este strict interzis a se aduce orice fel de obiecte in zona destinata Evenimentului care pot fi periculoase sau ilegale( droguri, arme de foc sau obiecte care pot fi considerate arme albe, materiale explozive etc ) 

Este interzis accesul oricarui vehicul pe traseu, cu exceptia bicicletelor sau vehiculelor organizatorilor si a scaunelor cu rotile. Cei care nu se conformeaza vor suporta sanctiunile prevazute de lege. Pentru a participa la Eveniment si a patrunde in zona destinata Evenimentului, participantii recunosc si isi exprima consimtamantul expres cu privire la faptul ca Organizatorul, poate solicita, prin intermediul personalului de securitate, verificarea corporala a persoanelor si a lucrurilor personale ale acestora. In cazul refuzului unor astfel de verificari, persoanei care refuza, nu i se va permite sa intre sau sa continue sa mai aiba acces in zona destinata Evenimentului.

Organizatorul si personalul de securitate poate refuza sau indeparta, la propria sa discretie din zona destinata Evenimentului, inclusiv in timpul desfasurarii Cursei, orice persoana care:

i) nu respecta regulile instituite prin prezentul Regulament, 

ii) are un comportament de natura sa deranjeze participarea normala in cadrul Evenimentului pentru situatii cum ar fi, dar nelimitandu-se la: folosirea oricarui obiect sau comportament care sa puna in dificultate si/sau sa impiedice dificultate circulatia si siguranta ceilalti participanti la Eveniment; 

iii) folosesc orice modalitate de promovare si marketing a unor marci, companii, produse, servicii etc, care nu sunt sponsori ai competitiei sau pentru care nu exista acceptul Organizatorului;

iv) promoveaza in orice forma opinii politice, religioase, sau de orice natura care pot contine un mesaj politic, religios sau care poate incita la ura, violenta etc; 

v) promoveaza mesaje si continut de natura a leza imaginea Evenimentului.

Este strict interzis a se aduce orice fel de obiecte in zona destinata Evenimentului care pot fi periculoase sau ilegale( droguri, arme de foc sau obiecte care pot fi considerate arme albe, materiale explozive etc ) 

Este interzis accesul oricarui vehicul pe traseu, cu exceptia bicicletelor sau vehiculelor organizatorilor si a scaunelor cu rotile. Cei care nu se conformeaza vor suporta sanctiunile prevazute de lege. Pentru a participa la Eveniment si a patrunde in zona destinata Evenimentului, participantii recunosc si isi exprima consimtamantul expres cu privire la faptul ca Organizatorul, poate solicita, prin intermediul personalului de securitate, verificarea corporala a persoanelor si a lucrurilor personale ale acestora. In cazul refuzului unor astfel de verificari, persoanei care refuza, nu i se va permite sa intre sau sa continue sa mai aiba acces in zona destinata Evenimentului.

Organizatorul si personalul de securitate poate refuza sau indeparta, la propria sa discretie din zona destinata Evenimentului, inclusiv in timpul desfasurarii Cursei, orice persoana care:

i) nu respecta regulile instituite prin prezentul Regulament, 

ii) are un comportament de natura sa deranjeze participarea normala in cadrul Evenimentului pentru situatii cum ar fi, dar nelimitandu-se la: folosirea oricarui obiect sau comportament care sa puna in dificultate si/sau sa impiedice dificultate circulatia si siguranta ceilalti participanti la Eveniment; 

iii) folosesc orice modalitate de promovare si marketing a unor marci, companii, produse, servicii etc, care nu sunt sponsori ai competitiei sau pentru care nu exista acceptul Organizatorului;

iv) promoveaza in orice forma opinii politice, religioase, sau de orice natura care pot contine un mesaj politic, religios sau care poate incita la ura, violenta etc; 

v) promoveaza mesaje si continut de natura a leza imaginea Evenimentului.

Clasamentul oficial va fi disponibil pe website-ul evenimentului in 48 de ore de la finalizarea curselor, cu exceptia situatiilor mentionate in mod expres la reguliile specifice aplicabile unor curse.

Certificatul de participare va mentiona pozitia in clasamentul oficial. Conform regulamentelor internationale – IAAF – clasamentul oficial este alcatuit pe baza timpului oficial inregistrat pentru fiecare alergator. Timpul oficial se masoara din momentul startului oficial pana in momentul trecerii liniei de sosire Timpul real, masurat din momentul trecerii prin poarta de start (dupa startul oficial) pana in momentul trecerii liniei de sosire, va fi de asemenea disponibil ca informatie pe certificatul de participare pentru fiecare alergator. Acest timp nu poate fi folosit in clasamentul oficial. Organizatorul poate decide ca unele curse din cadrul Evenimentului, in conformitate cu cele mentionate in regulile specific aplicabile unor curse sa nu fie inregistrate electronic si/sau sa nu se alcatuiasca clasamente si/sau sa anunte ordinea finala mai tarziu decat termenul mentionat in acest capitol.

Asociatia Bucharest RUNNING CLUB organizeaza festivitatea de premiere din Parcul Izvor care va avea loc in ziua competitiei. Pentru programul complet vizitati pagina aferenta de pe website-ul Evenimentului. 

Pentru cursele de 10K si Stafeta vor fi acordate premii in bani. Aceste premii sunt oferite in “lei” pentru rezidentii Romani si in “euro” pentru rezidentii internationali. Premiile oferite de catre Organizator vor fi anuntate inainte de desfasurarea Evenimentului. Inainte de plata catre participant, din premiile in bani anuntate se vor deduce toate taxele in conformitate cu legislatia romana, urmand ca diferenta sa fie achitata participantului. 

Pentru categoria de varsta – veterani – vor fi oferite diplome. 

Un Participant nu este indreptatit sa primeasca un premiu daca a actionat sau actioneaza intr-o modalitate care contravine prezentului Regulament. In situatia in care dupa oferirea premiului Organizatorului ii sunt aduse la cunostinta circumstante din care reiese ca participantul a incalcat in orice fel Regulamentul si regulile care il completeaza are obligatia sa restituie imediat premiul la prima solicitare a Organizatorului; 

Validarea clasamentului si premierea castigatorilor se va face in 3 saptamani de la terminarea evenimentului, dupa solutionarea contestatiilor si a cazurilor de forta majora. Premiile in bani vor fi platite la expirarea termenului de 8 saptamani de la finalizarea Evenimentului, timp in care vor fi solutionate eventualele contestatii. In cazul sportivilor de elita si a celor legitimati Organizatorul poate decide amanarea platii premiilor pana la sosirea rezultatelor definitive anti-doping in cazul efectuarii unor astfel de controale.

Participarea la cursa este permisa doar participantilor care nu au probleme medicale si care au capacitatea fizica si pregatirea sa participe la cursa la care se inscriu din cadrul Evenimentului. Prin inscrierea in cadrul Evenimentului si participarea la cursa fiecare participant declara si isi asuma pe propria sa raspundere faptul ca este apt sa participe la cursa la care s-a inscris si ca a consultat in acest sens un medic de specialitate care i-a acordat avizul sa participe la cursa la care s-a inscris.

Participantul exonereaza de orice raspundere pe Organizator in legatura cu orice problema medicala, de orice natura aparuta in timpul sau dupa participarea la Eveniment. Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate pe traseul cursei si in zona de Start / Sosire. Ambulantele pozitionate la punctele de prim ajutor vor fi anuntate de arbitrii de pe traseu in cazul accidentarii alergatorilor pe circuit si vor interveni in regim de urgenta. 

Alergatorii care s-au retras din cursa pot astepta la punctele de hidratare trecerea autovehiculului special pus la dispozitie de organizatori pentru deplasare catre zona de Start/Sosire sau pot apela la transportul in comun. In masura in care observa ca un participant are probleme medicale, alergatorii vor informa organizatorii sau vor atentiona personalul de la punctele de Prim Ajutor. 

Participantii autorizeaza si isi dau consimtamantul expres de a fi transportati la spital/de a li se asigura asistenta medicala in urma cererii exprese a reprezentantilor Organizatorului, in cazul in care, in opinia acestor persoane asistenta medicala este necesara si declara ca renunta la orice pretentii ar putea avea in legatura cu un astfel de transport si/sau tratament de urgenta, intarzieri ori deficiente in legatura cu acesta.

Taxele de inscriere NU sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au inscris si nu se prezinta la competitie. 

Modificarea înscrierii se poate realiza contra taxei de procesare de 10 EUR / persoana, aplicabilă pentru următoarele tipuri de modificări: a. transferul la altă cursă. Dacă noua cursă este mai scumpă, alergătorul plătește și diferența de taxă a cursei. b. înlocuirea unui alergator (individual sau la stafeta) c. schimbarea ordinii de alergare in stafetă. 

Ori de cate ori este necesar, Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica traseul, pozitia punctelor de alimentare sau a oricarui alt elemente care fac parte din organizarea Evenimentului. De asemenea, Organizatorul va putea modifica data Evenimentului sau orele de start, in orice moment, fara plata unei compensatii catre participanti;

In masura in care evenimentul nu poate avea loc sau este intrerupt din motive care nu sunt in controlul Organizatorului (cum ar fi , dar nelimitandu-se la decizii administrative ale autoritatilor, cazuri de forta majora, greve, instituirea unor stari de urgenta, etc), nu va fi responsabil de acoperirea nici unor prejudicii catre participanti.

Cu toate acestea, in situatiile de mai sus va oferi posibilitatea participantilor inscrisi sa se inscrie fara alte costuri la urmatorul Eveniment al Organizatorului, dar fara ca Organizatorul sa suporte orice alt cost catre participanti.

In cazul anularii evenimentului din orice cauza imputabila Organizatorului, orice participant care nu opteaza sa se inscrie la urmatorul Eveniment al Organizatorului are dreptul sa solicite si sa primeasca taxa de inregistare. Nici o alta suma nu va fi platita de catre Organizator.

In cazul anularii evenimentului din orice cauza neimputabila Organizatorului, taxele de inregistrare nu vor fi returnate, iar participantul va avea doar posibilitatea transferului taxei la urmatorul Eveniment al Organizatorului.

Organizatorul are dreptul de a refuza inscrierea, de a exclude din cursa si/sau de a descalifica participantul care a avut la curse anterioare sau la aceasta editie, comportamente/atitudini/manifestari care contravin prezentului regulament, dar nelimitandu-se la urmatoarele exemple:

– A fost eliminat sau exclus din curse similare pentru incalcarea regulamentului; 

– Exista intentia de a folosi Evenimentul pentru a-si face cunoscute opinii politice, religioase ori de natura a aduce prejudicii de imagine Evenimentului; 

– Incalca o prevedere sau prevederi ale Regulamentului; 

– Are o conduita prin care aduce prejudicii imaginii Evenimentului; 

– A fost sanctionat pentru incalcarea regulilor anti-doping; 

– Se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor; 

– Se constata dupa desfasurarea cursei ca Regulamentul sau regulile Anti-Doping au fost incalcate.

Pe toata durata Evenimentului Participantii trebuie sa aiba o conduita politicoasa si de respect la adresa Organizatorilor, a celorlalti Participanti si sa respecte intocmai Regulamentul. In timpul participarii la cursa este indicat pentru a nu bloca sau stanjeni alti participanti, sa nu se alerge in grupuri de trei persoane sau mai mari unul langa celalalt pentru a nu deveni obstacole pentru alti alergatori. De asemenea, este indicat ca Participantii sa nu opreasca brusc pentru a se alimenta sau pentru a isi lega sireturile si sa se asigure ca in momentul opririi nu blocheaza sau stanjenesc alti alergatori. 

Participantii vor evita sa incurce alergatorii mai rapizi sau sa-i loveasca pe cei lenti, astfel daca un alergator care alearga in spatele dumneavoastra va spune: “sunt in stanga”’, deplasati-va in dreapta dumneavoastra si lasati-l sa treaca, daca va spune “la dreapta” deplasati-va in stanga dumneavoastra si lasati-l sa treaca. 

Participantii nu vor putea folosi Evenimentul in vederea promovarii oricaror alte elementele de marketing cu exceptia sponsorilor oficiali, asa cum sunt acestea puse la dispozitie de Organizator. 

Orice comunicare a unor imagini sau filme din cadrul Evenimentului inregistrate de catre un participant in timpul participarii la Eveniment va fi folosit exclusiv pentru uz personal si nu va putea fi folosit in nici o circumstanta pentru promovari de natura comerciala sau pentru ori alt scop de reclama, marketing in afara Evenimentului, fara acordul expres al Organizatorului.

Eventualele reclamatii legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face in scris si depuse la cortul de premii din Parcul Izvor in ziua cursei, inainte de premiere. Dupa expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua in considerare nicio reclamatie. 

Contestatiile vor putea fi facute de persoanele care s-au inscris la eveniment si au achitat taxa de participare daca o astfel de obligatie exista. Pentru minori, contestatia va putea fi facuta doar de catre unul dintre parinti, ocrotitori legali sau profesorul care ii insoteste. Persoanele carora li s-au refuzat participarea la eveniment sau au fost descalificate pot face contestatie numai cu privire la acest aspect. Contestatia va contine numele, adresa, numarul de concurs al persoanei care face contestatia, adresa acestuia de email si pe scurt, faptele pe care le contesta, motivele pentru care le contesta si probele pe care isi sprijina contestatia. 

In masura in care pe parcursul analizarii contestatiei, Organizatorul va avea nevoie de elemente suplimentare va solicita aceste elemente contestatorului sau oricarei alte persoane. Organizatorul va putea verifica orice elemente si probe pe care le considera necesare pe parcursul analizei contestatiei. Decizia luata de organizator este finala si se comunica contestatorului la adresa de email indicata in contestatie. 

Impotriva contestatiei se poate face apel in conformitate cu prevederile art. 16.1-16.5 din IAAF DISCIPLINARY TRIBUNAL RULES, in masura in care acestea nu contravin prevederilor acestui Regulament.

Evenimentul poate fi inregistrat in scopuri de comunicare publica/informare, in orice modalitate (in special prin fotografii, inregistrari video etc), in orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internationala, in orice scop, inclusiv in scop de publicitate si comercial. Prin urmare, fiecare participant acorda in mod explicit Organizatorului, persoanelor imputernicite de catre Organizator si beneficiarilor (in special parteneri comerciali) permisiunea de a inregistra si de a reproduce, pe orice tip de suport, in orice format, respectiv de a reproduce si reprezenta, fara nicio remuneratie, de nicio natura, numele, vocea, imaginea, si informatii referitoare la activitatea sportiva desfasurata in contextul Evenimentului, pe o durata care nu poate depasi 20 ani de la data Evenimentului. Participantul autorizeaza in mod expres Organizatorul sa cedeze partenerilor la Eveniment sub-licente pentru folosirea imaginii in scopuri comerciale si publicitare. 

Fiecare participant acorda permisiunea lui deplina si irevocabila Organizatorului, beneficiarilor (in special partenerilor sai comerciali), in scopul efectuarii de campanii de publicitate, promovare sau pentru vanzare 1) de a face orice modificari, adaugari sau suprimari pe care le considera necesare pentru a se utiliza imaginea sa, in conditiile definite mai jos, 2) de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnaturi, expresii, sloganuri, legende, marci, semne distinctive, informatii legale, efecte vizuale si, in general vorbind, in orice utilizare in materialele de comunicare in care acestea sunt utilizate. Pentru minori acest consimtamant este dat sub conditia ca drepturile si interesele majore ale acestora sa nu fie lezate de catre parintii acestora, de catre ocrotitorii legali (parinte, tutore etc) care efectueaza inscriere in numele acestora.

Participantul garanteaza ca imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate. Organizatorului, beneficiarilor sai si persoanelor imputernicite le este interzisa in mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii in orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob, si mai mult, in general, este interzisa orice utilizare care aduce atingere demnitatii participantului.

Participantii sunt informati si accepta neconditionat ca imaginea lor, inregistrata de catre reprezentantii oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibila pe site-ul Eevnimentului in zona destinata membrilor si pe site-ul Evenimentului in sectiunea “Rezultate”. In ceea ce priveste site-ul Evenimentului, participantii inteleg si sunt de acord ca orice utilizator de internet ii poate identifica dupa nume, prenume si/sau numarul de cursa.

Datele personale colectate – ASOCIATIA CLUB SPORTIV BUCHAREST RUNNING CLUB (Organizatorul/ABRC), in calitate de Operator prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal: numele si prenumele, sexul, data nasterii, nationalitea, telefon mobil, tara si orasul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (daca este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, marimea tricoului. 

Scopul si modalitatea de prelucrare a datelor – Datele sunt colectate de catre ABRC cand va inregistrati la Maratonul Bucuresti, fie prin intermediul platformei de inscrieri MYLAPS.COM, fie prin intermediul formularului de contact pe site-https://bucuresti10km.ro . Datele personale furnizate de catre fiecare participant prin intermediul formularului de inregistrare vor fi pastrate in format electronic. 

Inregistrarea prin https://registration.mylaps.com – MYLAPS prelucreaza numele participantilor inregistrati, adresa, email, sex, data nasterii, rezultatele obtinute si genereaza automat un cont de utilizator care va permite sa faceti modificari. 

Datele personale ale participantilor la Cursa Familiilor, Cursa vor fi sterse in termen de 90 de zile de la finalizarea evenimentului. 

Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie in vederea inregistrarii participantilor la competitii si organizarea corespunzatoare a acestora si sunt necesare in vederea procesarii taxelor de participare la cursele care necesita taxa de inscriere. Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea inregistrate, pastrate, prelucrate si publicate in vederea crearii clasamentului, acordarii premiilor, transmiterii de informatii organizatorice despre eveniment si tiparirea personalizata a rezultatelor pe diplome. 

Refuzul de a furniza datele – Datele solicitate sunt esentiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, in cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza inregistrarea in cursa/curse. Prin inregistrare participantul consimte la inregistrarea, prelucrarea utilizarea datelor personale in scopurile descrise la acest paragraf. 

Dezvaluirea datelor personale – ABRC nu dezvaluie datele dvs. personale niciunei terte parti cu exceptia situatiei cand exista o obligatie legala in acest sens, la cererea autoritatilor indreptatite (ex. Echipe de prim ajutor, Politie, Agentia Nationala Anti-Doping etc), cand apreciem ca este necesar in vederea investigarii, prevenirii sau pentru a actiona impotriva unor situatii potential ilegale, in caz de suspiciuni de frauda sau situatii de urgenta care implica punerea in pericol a integritatii fizice sau a securitatii oricarei persoane sau ati optat pentru primirea de mesaje promotionale de la sponsori/parteneri. 

Securitatea datelor personale – ABRC a implementat masuri tehnice si organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dvs personale impotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvaluirilor neautorizate. 

Drepturile dvs. – aveti urmatoarele drepturi in conformitate cu prezentul Regulament si conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR): – Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor; 

– Dreptul de accesa datele personale pe care le detinem despre dvs; 

– Dreptul de a rectifica datele pe care le detinem in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete; 

– Dreptul de a fi uitat, adica dreptul de ne solicita stergerea datelor personale detinute; 

– Dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor personale; 

– Dreptul la portabilitatea datelor, adica de a fi transferate catre o alta organizatie; 

– Dreptul de a obiecta ca datele dvs. personale sa fie folosite in anumite scopuri; 

In cazul in care doriti sa reclamati modalitatea de gestionare a datelor dvs., va rugam sa contactati ABRC la adresa de email info@abrc.ro sau in scris la adresa:Bulevarul Mărăști, nr.10 Bucuresti 1, Romania. Vom analiza sesizarea dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei. Este posibil sa va solicitam dovezi ale identitatii. 

Actualizarea datelor – Puteti revizui, corecta, actualiza sau sterge datele personale accesand contul creat pe platforma MyLaps.com Daca in continuare considerati ca datele dvs. nu sunt gestionate corect conform legii, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, unde puteti depune o plangere.

 Prelucrarea datelor personale ale copiilor – Datele personale ale minorilor (nume, prenume si data nasterii) sunt colectate de la parinti si sunt sterse dupa trei luni de la terminarea evenimentului.