Sari la conținut

Organizaţia Umanitară CONCORDIA

Organizatia Umanitara CONCORDIA

Organizația Umanitară CONCORDIA

 

 

 

 

 

cccccc

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă.

Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti și județul Prahova.

Găsești mai multe informații despre proiectele noastre pe site și pe pagina de facebook:

http://www.concordia.org.ro/

https://www.facebook.com/Organizatia.Concordia/

 

Despre Cauza susținută

Școala de Meserii CONCORDIA oferă acces la educație și formare profesională de calitate pentru tinerii proveniți din mediul instituționalizat. Aici ei învață prin metode atât formale, cât și non-formale deprinderi de viață independentă, astfel încât la terminarea școlii să se poată integra în societate și să își poată câștiga de sine stătător pâinea.

Meseriile pe care tinerii le deprind alături de maiștri și profesori dedicați sunt cele de brutar, bucătar, ospătar, tâmplar și lucrător în cultura plantelor.  La absolvirea școlii, prin serviciul de Job Coaching tinerii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă, sunt transferați în apartamente sociale și apoi ajutați să-și găsească o locuință proprie.
Poți fi la curent cu activitățile Școlii de Meserii pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/ScoalaMeseriiConcordia/

Clădirea în care își desfășoară activitățile Școala de Meserii se numește Casa Abraham, aici au loc cursurile practice pentru atelierele de bucătărie și ospătărie, precum și orele de pregătire teoretică. Casa Abraham este și locul în care locuiesc elevii Școlii, iar cu fondurile colectate de galantomi dorim să renovăm clădirea, să facem reparațiile și ajustările necesare, încât să le oferim elevilor un spațiu cât mai propice pentru învățare și dezvoltare.

re -->
ro_RO