ȘTAFETĂ 5K + 5K
29 MAI 2021 - ORA 20:00

START ȘTAFETĂ - ORA 20:00

– Echipa care participa la Stafeta trebuie sa fie alcatuita din doi membrii, fiecare dintre acestia alergand cate un singur schimb de stafeta, in ordinea in care s-au inscris. Nici unul dintre membrii stafetei nu va putea participa la o alta cursa din cadrul EVENIMENTULUI. Numai echipa care va respecta aceaste reguli va avea rezultatul inregistrat in competitie si va figura in clasamentul oficial.

– In situatia in care membrii unei echipe nu alearga in ordinea inscrierii sau foloseste in componenta mai putin de doi membrii si/sau unul dintre membrii sai alearga mai mult decat un singur schimb, rezultatele echipei respective vor fi considerate in afara competitiei (hors concours). In acest caz rezultatele obtinute de aceasta echipa vor fi afisate si notate cu HC si nu vor face parte din clasamentul oficial al competitiei.
In situatia in care unul sau mai multi dintre membrii echipei nu participa, si unul sau doi dintre membrii echipei vor parcurge mai mult de un segment al stafetei, este obligatorie anuntarea organizatorului si indicarea persoanei/persoanelor inscrise care nu mai participa cel mai tarziu la startul cursei. In cazul in care echipa participa fara sa anunte organizatorul in termenul anuntat aceasta va fi descalificata iar membriilor acesteia li se va putea refuza inscrierea si participarea la oricare dintre competitiile viitoare ale organizatorului.

-La aceasta cursa se pot inscrie si minori care sunt nascuti incepand cu data de 01.01.2002 legitimati in cadrul unui club afiliat Federatiei Romane de Atletism sau altei Federatii afiliate IAAF, in urmatoarele conditii:
I. sa prezinte adeverinta/legitimatia valabila care sa demonstreze apartenenta la un club afiliat Federatiei Romane de Atletism sau altei Federatii afiliate IAAF si dreptul de a participa la competitii;
II. adeverinta/legitimatia va trebui sa fie prezentata in momentul ridicarii kit-urilor de concurs;
III. neprezentarea acestei adeverinte/legitimatii sau neconformitatea acesteia duce la pierderea dreptului de a mai participa la aceasta cursa si/sau la descalificarea din cursa.

-Clasamentul final la stafeta va fi anuntat in 30 de zile de la finalul cursei.

START – SPLAIUL UNIRII, IN DREPTUL PARCULUI IZVOR

TIMP LIMITA – 1h 30′ DE LA STARTUL OFICIAL

FINISH – BULEVARDUL LIBERTATII – IN DREPTUL PARCULUI IZVOR

Despre înscriere

Nu, nu se mai pot face înscrieri în ziua cursei.

Taxele de înscriere nu sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au înscris și nu se prezintă la competiție.

Înscrierea la cursele din cadrul evenimentului se poate face online sau la Sport Expo.

 • Plata online prin card de credit/debit (Transfer bancar/ordin de plata – OP) este recomandata si poate fi realizata urmand acesti pasi:
  1. completați formularul de înscriere online
  2. plătiți prin OP
  3. așteptați e-mailul de confirmare a plății
  4. dupa finalizarea plății, validăm si confirmăm înscrierea dumneavoastră.

 

 • Plata la Sport Expo poate fi realizată de către alergătorii care nu au finalizat înscrierea online.
  Aceștia se pot înscrie la Sport Expo, în limita numerelor de concurs disponibile, cu respectarea următoarelor condiții:
  1. Se face plata doar in numerar
  2. Se completeaza si semneaza declaratia pe proprie raspundere
  3. Organizatorul verifica documentul de identitate
  4. Se ridica numarul si kitul de concurs.

Kit-ul de participare se ridică din cadrul SPORT EXPO. Pentru zile si orele de predare kit-uri in cadrul SPORT EXPO urmăriți  programul de eveniment.

Reguli speciale ștafetă

Nu, nu este posibil. Echipa este formată din 2 membri.

Înainte de cursă

Scrisoarea de confirmare va fi primită în săptămâna evenimentului.

Doar dacă nu sunteți din București și faceți dovada sosirii  în București în ziua cursei.

Ziua cursei

Timpul limită este de 60 minute de la startul oficial. Alergătorii care ajung după acest timp nu vor fi incluși în clasament. După aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului și organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

Accesul în coridoarele de start va fi permis începând cu ora 08:00 pentru cura Adolescenților si Cursa Familiilor, iar pentru 10k si Relay 2x de la ora 19:15. Fiecare alergător va avea acces DOAR în sectorul de start unde este alocat conform numărului de concurs. Sectoarele si coridoarele de start sunt semnalizate clar, la intrările acestora.

Conform regulamentului IAAF/AIMS, va fi amplasat câte un punct de hidratare la fiecare 5 km, deci la aproximativ Km 5/Sosire. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie. Nu sunt permise recipiente de sticlă sau metalice pe parcursul desfășurării cursei.

Serviciul de cronometrare va fi asigurat pentru Cursa Individuala 10 k si Stafeta de catre o companie specializata. Sistemul inregistreaza fiecare trecere a cipului electronic al fiecarui alergator peste covoarele electronice (puncte de control) si calculeaza timpul fiecarui alergator. Punctele de control sunt amplasate la linia de start/sosire si de-a  lungul cursei, fara a fi semnalizate.

După cursă

Rezultatele live si finale vor fi afisate pe site-ul evenimentului.