Orice copil merită o şansă la recuperare şi orice părinte merită sprijin!

 

Asociaţia Help Autism se implică activ de 6 ani în derularea de programe de conştientizare a autismului, diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism. Astăzi sprijinim peste 380 de copii cu tulburare din spectrul autist prin servicii de terapie oferite în cele 6 centre din Bucureşti, o filială în Suceava şi la domiciliu.

 

An de an, Asociaţia Help Autism vine în sprijinul familiilor copiilor diagnosticaţi cu TSA, care nu pot susține terapia necesară recuperării acestora prin programul “Părinte pentru Părinte”. Bugetul programului, asigurat prin sponsorizări şi eforturile de strângere de fonduri ale părinţilor înscriși în asociaţie oferă terapie zilnică gratuită în centrele Help Autism.

 

Considerată vârf de lance în acţiunile de schimbare a statutului autismului în România, Asociaţia Help Autism a dezvoltat parteneriate cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti, Suceava, Mehedinţi şi Dâmboviţa, cu scopul de a creşte accesul copiilor la terapie de calitate prin formarea personalului şi supervizarea programului terapeutic în centrele de stat.

 

Help Autism în cifre:

 

  • 7 centre Help Autism care derulează programe de diagnoză precoce și intervenție timpurie
  • 5 parteneriate public-private
  • 385 de copii susținuți prin programe de recuperare
  • 000 de ore de terapie gratuită pe an
  • 350 de familii instruite și consiliate gratuit
  • 1000 de cadre didactice instruite gratuit
  • 80 de specialiști în terapie ABA angajați în cadrul asociației

 

“Şansa la normalitate pentru orice copil cu tulburare din spectrul autist din România”

 

Website: www.helpautism.ro

Facebook: https://www.facebook.com/helpautism.ro