Comunicat de presă – Restricționarea traficului cu ocazia desfășurării competițiilor din cadrul celei de-a patra ediții a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN, duminică, 7 aprilie 2019

• aprilie 05, 2019

Restricționarea traficului cu ocazia desfășurării competițiilor din cadrul

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), informează că pe 7 aprilie va organiza cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN.

Restricțiile rutiere se vor aplica astfel:

Sâmbătă, 6 aprilie începând cu orele 18.00 pânâ la încheierea evenimentului din 7 aprilie a.c., orele 15.00, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Libertății între Splaiul Independenței și Bd. Națiunile Unite ambele sensuri precum și pe Splaiul Independenței, sensul dinspre Pod Hașdeu până la Pod Izvor, pentru amenajarea zonelor de start-sosire, iar pe 7 aprilie, începând cu orele 07.30 se va face delimitarea curselor sportive și a culoarelor de urgență cu garduri și bandă de către organizator.

Startul curselor competitive 10 k Individual și Ștafeta 2 X 5k – este duminică 7 aprilie, ora 9,00, din Splaiul Independenței între Podul Hașdeu și Podul Izvor – Splaiul Independenței – Piața Națiunile Unite – Splaiul Independenței – dreapta pe Bdul Unirii (pe lângă Parcul Unirii) – dreapta Bdul Unirii – Piața Constituției – dreapta pe breteaua Ministerului de Finanțe – stânga pe Bdul Libertății – stânga pe  breteaua Parchetului General – dreapta pe Bdul Unirii – Piața Alba Iulia (întoarcere pe celalalt sens la trecerea pentru pietoni înainte de rond) – Bdul Unirii – dreapta Bdul I.C.Brătianu – Piața Unirii – stânga str. Halelor – Splaiul Independenței – Podul Hașdeu (întoarcere pe celălalt sens fără a afecta traversal pe pod) – Splaiul Independenței – dreapta pe Bdul Libertătii, unde este sosirea  (între Splaiul Independenței și Bdul Națiunile Unite. Acest traseu va fi închis circulației auto între orele 08.30 – 11:00.

Cursele necompetitive iau startul duminică, 7 aprilie, după cum urmează: pentru Cursa Familiilor (1,5km/3,5km) se vor lua starturile la ora 10.45, respectiv 12.30 și Cursa Adolescenţilor (3,5km) iau startul  la ora 11.30 de pe Splaiul Independenței între Pod Hașdeu și Pod Izvor, stânga pe Podul Izvor, dreapta pe Splaiul Independenței (malul drept până la Bd. Unirii până la Piața Constituției, dreapta pe breteaua Ministerului de Finanțe, drepata pe Bdul Libertății, dreapta pe Bdul Națiunilor Unite, stânga pe Splaiul Independenței, stânga pe Bdul Libertății,unde este sosirea. Acest traseu va fi închis circulației auto  între orele 11.00– 13.30.

Sunt recomandate următoarele rute ocolitoare:

Pentru ziua de sâmbătă, 6 aprilie, începând cu orele 18.00, recomandăm evitarea Splaiului Independenței între Podul Hașdeu și Podul Izvor și folosirea str. Hașdeu, Bdul Națiunile Unite, continuare pe Splaiul Independențeiț

Pentru ziua de duminică, 7 aprilie, recomandăm următoarele rute :

-pentru relația sud-nord (nord-sud) se poate circula fără restricții pe str. Știrbei Vodă, Calea Victoriei, Bdul Regina Elisabeta, Piața Universității, Bdul Carol I sau

– str. Berzei, str.Buzești, Piața Victoriei

Conducătorii auto care utilizează aplicația gratuită pentru navigație rutieră Waze, vor fi informați de desfășurarea UNIQA Asigurări 10k& FAMILY RUN, despre perioada restricțiilor rutiere, despre segmentele supuse acestor restrictii cât și despre rutele alternative.

Bucharest RUNNING CLUB şi Comunitatea Waze România se află în al patrulea an de parteneriat. Experienţa dobândită în urma evenimentelor anterioare face ca aplicația să ofere în timp real inchiderile și deschiderile traficului gradual, pe măsură ce traseul de alergare este eliberat.

Hărțile traseelor competiției pot fi accesate pe: https://bucuresti10km.ro/ro/hartile-curselor.

În intervalele orare mai sus menționate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Sponsori Bucharest 10k&FAMILY RUN: UNIQA Asigurări-sponsor oficial, Volkswagen-gold sponsor și mașina oficială, Hervis – sponsor tehnic, Izvorul Minunilor, Hotel Intercontinental – hotelul oficial, Isostar– energizantul oficial, World Class; Parteneri media: Look TV, Europa fm, TV City, Itsy Bitsy, Cartoon Network, Boomerang,Național TV, Shape, Femeia,Cărticica Practică, Ioana, Sănătatea de Azi, Femeia de Azi, Auto Motor și Sport,News.ro, Adevărul, Click, Click Sănătate, 4run.ro, Alerg-revista oficială, Media Trust. Partenerii: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Compania Națională Aeroporturi București,  Ministerul de Interne, SMURD, AIMS, Waze, Pro Motion.it ONG-uri prezente la UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run: Home and Hopes for Children, Asociația Little People, Asociația Touched Romania, Asociația România fără orfani, Pachamama, Asociația HEM – Proiect ” N-avem sange”, Pădurea Copiilor, Fundația Crucea Galbena, Light into Europe, Crucea Roșie

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai, precum și cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 12-13 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest