Pachamama România

Pachamama Romania este o asociație pe mediu ce are ca misiune schimbarea viziunii lumii moderne focusată pe consumism, prin conștientizarea interconectivității, astfel încât să inspire oamenii să participe la crearea unei lumi sustenabile, echitabile și aducătoare de împlinire sufletească. www.pachamamaromania.ro
Vom porni în Septembrie 2017 o campanie masivă de strângere de semnături pentru Petiția Drepturilor Naturii prin care dorim ca Natura să fie considerată o ființă vie și să-i fie recunoscute drepturile – de a exista, de a persista și de a se regenera.
Dorim ca prin implementarea legislativă a Drepturilor Naturii oamenii să devină conștienți de legătura directă cu Natura, să o respecte și să nu o mai trateze ca pe un bun sau ca pe o proprietate.
Vor fi două secțiuni paralele, una națională, pentru care avem nevoie de 500.000 de semnături, și una europeană, pentru care avem nevoie de 56.000 de semnături.
Aici puteți semna Petiția pentru inițiativa globală –
http://petition.rightsofmotherearth.com
Din 2011, atunci când Pachamama România s-a înființat, și până în prezent, am împărtășit ideea proiectului Drepturilor Naturii cu zeci de mii de oameni, atât în mod direct prin evenimentele sportive la care am participat, așa cum sunt cele create de ABRC, cât și prin evenimente educaționale (Drepturile Naturii pentru o comunitate sustenabilă, Simpozionul Fii Parte din Schimbare), mergând în zeci de școli, licee și facultăți din România (Academia de Studii Economice, Universitatea Ecologică București, International British School of Bucharest, Colegiul Național Gheorghe Lazăr etc), și prin evenimente mondiale privind protejarea mediului – COP 21 Paris și Summit-ul Rio 2012.
Simpozionul ,,Fii Parte din Schimbare” este un program educațional care vă oferă oportunitatea de a vă implica mintea, sufletul și mâinile în crearea unui mediu înconjurător sustenabil, echitabil din punct de vedere social și împlinitor sufletește. (www.pachamamaromania.ro/ateliere/simpozion-pachamama)
De asemenea, organizăm și un eveniment sportiv prin care promovăm Drepturile Naturii și un stil de viață sănătos și în echilibru cu Natura – Roșia Montană Marathon. (www.rosiamontanamarathon.ro)
Roșia Montană Marathon înseamnă mai mult decât o întrecere sportivă.
Între 21-23 Iulie 2017 se va desfășura în mijlocul Roșiei, locație deja pe lista de propuneri pentru Patrimoniul UNESCO, a V-a ediție a unei întâlniri cu totul speciale care îmbină sportul, ecologia, spiritualitatea, natura și cultura. Pe lângă alergarea pe frumoasele cărări ale locului, oferim participanților și alte activități care să le confere o experiență de neuitat, de regăsire a sinelui.
Pentru detalii despre Pachamama România și cum ne poţi susţine la UNIQA Asigurări Bucharest 10K & Family Run, intră pe www.pachamamaromania.ro și www.facebook.com/PachamamaRomania sau scrie-ne la pachamamaromania2011@gmail.com sau daniel@pachamamaromania.ro
 
Sumele strânse vor fi direcționate către proiectele educaționale, așa cum este Simpozionul „Fii Parte din Schimbare” și către promovarea Campaniei Drepturile Naturii.
Mulțumim pentru suportul vostru!